0546-678989 info@flua.nl

Relinen

 

Relinen is een voordelige en duurzame techniek waarbij een riool wordt voorzien van een nieuwe binnenkant. Via de putten wordt er een kous in het bestaande riool aangebracht. Deze kous bestaat uit glasvezel en is gedrenkt in hars. Na het uitharden van de kous zorgt deze voor een waterdicht en sterk nieuw riool met een levensduur van meer dan zeventig jaar.

De reliningstechniek wordt gebruikt voor leidingrenovatie en rioolreparatie en is geschikt voor zowel hoofdriolen, grondleidingen als huisaansluitingen. Voordat een riool wordt gerelined, wordt het eerst gereinigd en geïnspecteerd. Hak-, breek- en graafwerkzaamheden zijn niet meer van toepassing. Drukke verkeerspunten blijven toegankelijk en panden of woningen blijven bewoonbaar. Binnen een werkdag kunnen bedrijven en bewoners weer gebruik maken van een nieuw riool.

Flua levert het totaalpakket. Als expert op het gebied van relinen, ondersteunt Flua ook bij kousberekening, rioolinspecties, controles en het toezicht houden tijdens het project. Van advies tot en met de realisatie, Flua ontzorgt.

Projecten