0546-678989 info@flua.nl

Projecten die wij
hebben afgerond

Gemeente Leeuwarderadeel

Projectgegevens

 

Opdrachtgever: gemeente Leeuwarderadeel

Provincie: Friesland

Omschrijving project: uitvoering van diverse rioolrenovaties in Stiens en Britsum

Jaar van uitvoering: 2014

Beschrijving van het project

 

In de plaatsen Stiens en Britsum van de gemeente Leeuwarderadeel heeft Roelofs de uitvoering van rioolrenovaties voor zijn rekening genomen. Door middel van relinen met glasvezel van ongeveer 1000 meter aan riolering kan het systeem weer een mensenleven mee!

Daar waar het riool nog in redelijke tot goede staat is met af en toe een puntschade heeft Roelofs een deelreparaties geplaatst.

Als goede voorbereiding op het relinen zijn de riolen “obstakelvrij gemaakt”. De riolen zijn gereinigd en obstakels zoals wortels, vet en instekende inlaten zijn weggefreesd. Hierna is een kous van glasvezel het riool ingebracht. Met UV-licht is deze kous vervolgens uitgehard.

Door het toepassen van de reliningstechniek is de overlast voor omwonenden minimaal. Vooraf zijn omwonenden met een “gele kaart” op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Tevens zijn de omwonenden op de dag van de uitvoering geïnformeerd over de gevolgen die de werkzaamheden voor hen met zich mee brachten door middel van een “rode kaart”. Dit betreft het tijdelijk niet gebruiken van toilet, douche, gootsteen enz. Na afronding van de reliningsklus ontvingen omwonenden de “groene kaart”, waarin zij bedankt worden voor de medewerking.

Bijzonderheden

 

Naast de rioolrenovatiewerkzaamheden zijn een groot aantal huisaansluitingen vervangen en putten gerepareerd met nieuwe stroomprofielen en putdeksels.

Project in cijfers

 

  • reinigen en inspecteren circa 3000 meter
  • relinen 1000 meter
  • deelreparaties 100 stuks
  • vervangen van 30 huisaansluitingen
  • putten repareren met stroomprofiel en putdeksels