0546-678989 info@flua.nl

Projecten die wij
hebben afgerond

Gemeente Almere

Projectgegevens

 

Opdrachtgever: gemeente Almere

Provincie: Flevoland

Omschrijving project: putrenovatie Stedenwijk te Almere

Jaar van uitvoering: 2014

 


Beschrijving van het project

 

In de Stedenwijk in Almere liggen asbestcementriolen tussen betonnen putten. De asbestcementriolen zijn door Roelofs gerelined. In dit project zijn 42 putten tot een diepte van 5 m beneden maaiveld voorzien van een nieuwe binnenhuid. Daarvoor is een epoxycoating gebruikt. Voorafgaand aan het aanbrengen van de coating zijn de putten gestraald en gereinigd. Vervolgens zijn verbetermaatregelen uitgevoerd conform het RAW-bestek.

De werkzaamheden zijn in korte tijd en aan de hand van een strakke planning uitgevoerd. Voor de uitvoering van de werkzaamheden werd de busbaan gedeeltelijk afgesloten.

 


Bijzonderheden

 

De gebruikte coating is uitermate geschikt voor gebruik op vochtige ondergronden. Ook heeft het een zeer hoge chemische en mechanische weerstand en een uitermate goede hechtsterkte op beton. Zeer belangrijk bij het coaten van putten is de kwaliteit van de ondergrond waarop de coating wordt aangebracht. Slechte beton dient voorafgaand aan het aanbrengen van de coating volledig te worden verwijderd. Alleen dan ontstaat er een gegarandeerd goede put.

 

 


Project in cijfers

 

  • coaten van 42 putten met epoxycoating
  • putinspecties
  • reparatiewerkzaamheden putwanden
  • aanbrengen gres stroomprofielen
  • vervangen enkele putkoppen